T: 0513 - 46 33 13 dag en nacht bereikbaar

Paard en Vee

De gezondheid van uw vleesvee, onze zorg

 

In de directe omgeving van Gorredijk verlenen wij, met vijf geborgde rundveedierenartsen, diergeneeskundige zorg aan melkveebedrijven, jongvee opfokbedrijven, maar ook aan tal van vleesveebedrijven.

Onze veterinaire zorg bestaat uit een breed pakket aan diensten en werkzaamheden. Dit varieert van onderzoek en behandeling van individuele zieke koeien en kalveren, tot de preventie van dierziekten zoals IBR, BVD, paratuberculose en salmonella. Vleesvee is gevoelig voor luchtweginfecties en door de manier van houden ook voor worminfecties. Wij helpen u graag deze aandoeningen te voorkomen, maar staan ook klaar in geval van spoed, bijvoorbeeld bij moeilijke geboortes.

Wij beschikken over een apotheek die aan alle wettelijke eisen voldoet en een uitgebreid laboratorium om onze diagnostiek te ondersteunen.

Buiten openingstijden worden de spoeddiensten verzorgd door de "Samenwerkende dierenartsen Sevenwolden" (dierenartsen Gorredijk, Heerenveen, Akkrum en Joure). U wordt via ons eigen telefoonnr. 0513- 46 33 13 doorgeschakeld naar de dienstdoende dierenarts.