T: 0513 - 46 33 13 dag en nacht bereikbaar

Margriet Langenberg

Margriet Langenberg

Tijdens mijn opleiding Dier- en Veehouderij op het Van Hall Insituut te Leeuwarden, werd de mogelijkheid aangeboden om een verkorte cursus te volgen tot paraveterinair. Dit was mijn eerste kennismaking met de veterinaire wereld en doordat ik hier mijn stagetijd heb doorgebracht, ook met deze praktijk. In 2002 heb ik mijn beide opleidingen succesvol voltooid.

Mijn interesse in de melkveehouderij is blijven bestaan, maar na mijn afstuderen kon ik direct aan de slag als paraveterinair op een andere praktijk. In 2005 keerde ik weer terug op het nest. En met veel plezier!

Naast de gangbare werkzaamheden, zoals telefoon, balie, laboratorium, etc. ben ik ook te vinden in de operatiekamer. Naar mijn mening het leukste en meest interessante onderdeel van de dierenartsassistente. Ik heb dan de zorg voor de patiënten vanaf het moment dat ze gaan slapen totdat ze wakker worden en naar huis kunnen gaan.

Daarnaast ben ik ook voedingsconsulent en hou ik mij bezig met alles wat met (dieet)voeding te maken heeft. Dit kan variëren van het adviseren van de juiste voeding voor uw hond of kat tot het af laten vallen van dieren met overgewicht. Dit laatste doe ik in samenwerking met mijn collega Annie.

Thuis mogen de dieren uiteraard niet ontbreken. Deze bestaan uit Antwerpse baardkrielkipjes, 2 katten en een New Forest pony. Het mag duidelijk zijn; altijd druk in de weer met dieren!