T: 0513 - 46 33 13 dag en nacht bereikbaar

Jan Tiete Siebinga

Jan Tiete Siebinga

Geboren en getogen in Gorredijk, waar zowel mijn vader als grootvader dierenarts waren. Zelf ben ik in 1986 aan de faculteit voor Diergeneeskunde in Utrecht afgestudeerd. Vervolgens heb ik ruim 1,5 jaar mijn dienstplicht vervuld bij het Centraal Diergeneeskundige Instituut in Lelystad, waar ik als onderzoeker op het gebied van influenza (griep-virus) heb gewerkt. Na even aan de wetenschap te hebben geroken lokte de praktijk en begon ik in 1987 als allround dierenarts in Gorredijk. Na anderhalf jaar in loondienst te hebben gewerkt trad ik toe tot de Maatschap.

Naast de drukke baan in de praktijk, ben ik vanaf het begin actief geweest in diverse besturen van onze beroepsvereniging de KNMvD, met als laatste functie, landelijk voorzitter van de Groep Gezondheidszorg Landbouwhuisdieren.

De laatste 10 jaar houd ik me binnen onze praktijk voornamelijk bezig met grote huisdieren (vee). Rundvee is daarbij mijn specialiteit. Ik ben geborgde rundvee dierenarts en volg veel nascholing op dat gebied.  Ben jaren zeer actief geweest als deelnemer in de Pilotgroep van het UGCN (uiergezondheidscentrum) en heb veel trainingen en cursussen gegeven aan zowel veehouders als collega dierenartsen. Sinds 2014 maak ik deel uit van een landelijk specialisten panel op het gebied van Salmonella.

Kortom ik ben nog altijd zeer gemotiveerd om mijn steentje bij te dragen aan een gezonde rundveestapel. Bedrijfsbegeleiding op diverse niveaus en een nauw contact met “mijn”veehouders geven me veel inspiratie. En dat geldt natuurlijk ook voor het team van onze dierenartsenpraktijk in Gorredijk, waar ik met veel plezier deel van uit maak.