T: 0513 - 46 33 13 dag en nacht bereikbaar

Gerda van der Vaart

Gerda van der Vaart

Zolang ik me kan herinneren wilde ik al dierenarts worden. Thuis was ik vaak in de weer met de hond of kat, konijnen, geiten of kippen. Er is wel eens een dag geweest dat ik gymjuf wilde worden of een beroemde saxofoniste (haha).....maar die ideeen hielden geen stand. Na het VWO heb ik een jaar in Gent diergeneeskunde gestudeerd omdat ik niet door de eerste loting kwam. Het jaar daarop heb ik nogmaals meegedaan aan de loting voor de studie diergeneeskunde in Utrecht. Dit keer had ik meer geluk en kon ik mijn studie in Nederland voortzetten.

De jaren in Utrecht zijn omgevlogen. De studie diergeneeskunde was pittig, maar erg leuk. Op de faculteit ben ik actief geweest in verschillende commissies en heb ik een jaar in het bestuur gezeten van de Diergeneeskundige Studenten Kring “DSK”. Tijdens mijn wachttijd kon ik werken in het UMCU (bevindt zich naast faculteit diergeneeskunde) op de afdeling oncologie.

In 2003 had ik het felbegeerde papiertje in mijn handen. Eindelijk.....'dierenarts!'. Inmiddels zijn we al meer dan 10 jaar verder. Ik heb in verschillende praktijken ervaring op gedaan en heb nu echt het gevoel dat ik op mijn plekje zit. Met veel plezier behandel ik de gezelschapsdieren. Chirurgie en echografie zijn mijn grootste hobbies maar ook cytologie en interne geneeskunde vind ik bijzonder interessant.

Thuis heb ik twee boeven van katten: Picachu en Yoda. Ze zijn ooit als kittens van een paar weken oud gevonden en op de praktijk gebracht. Tijdens de vele dagelijkse flesvoedingen hebben we (vooral de kinderen) besloten dat ze mochten blijven. En zo is ons gezinnetje compleet ; )