T: 0513 - 46 33 13 dag en nacht bereikbaar

Ans van Solkema

Ans van Solkema

Na het atheneum had ik in eerste instantie het idee om de studie diergeneeskunde te gaan doen. Omdat ik nog erg jong was heb ik na veel wikken en wegen besloten om de opleiding tot bacteriologisch analiste te gaan volgen. Dit beviel goed zodat ik daar mijn draai wel in gevonden heb.

Dieren bleven bij mij op de voorgrond staan en ik heb dan ook mijn werk gezocht en gevonden bij de Gezondheidsdienst voor dieren. Eerst bij de pluimvee in Doorn , daarna voor de provincie Gelderland in Velp en als hekkensluiter teruggekeerd naar Friesland in Drachten. Tijdens mijn vrijgezellenbestaan in Velp heb ik de opleiding tot dierenartsassistente gedaan bij het LOI.

Ik heb bij de Gezondheidsdienst (van 1978 tot 2001) op bijna alle afdelingen binnen het laboratorium met veel plezier  gewerkt. Toen de GD ging reorganiseren en verhuizen naar één vestiging in Deventer was ik inmiddels getrouwd en een dochter rijker en was die stap iets te problematisch voor mij. Juist in die tijd kwam er een plekje vrij bij de praktijk welke ik met beide handen heb aangepakt. Zoals begrijpelijk heb ik het laboratorium onder mijn hoede, met name het bacteriologisch onderzoek, en ook de boekhouding is mij toebedeeld. Daarnaast kun je mij treffen aan de balie of aan de telefoon.

Liefde voor dieren is er altijd al geweest. Thuis hadden mijn ouders kippen , een hond , een kat , duiven en volièrevogels. Ook ging ik vaak naar de boerderij van kennissen om daar op de Friese (werk)paarden te rijden of er mee de melkbussen te vervoeren met de kar.

Nu hebben we onze eigen ‘boerderij’. Ons erf wordt bewoond door 3 paarden , 3 katten en inmiddels de 4e Berner Sennenhond. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met de paardensport. Dochterlief is actief in de dressuur en zelf zit ik in het bestuur van de rijvereniging. Mijn cap hangt inmiddels in de wilgen en mijn paard is met pensioen.

Met het leuke team wat we hebben binnen de praktijk kan ik het nog wel een aantal jaartjes volhouden !!