T: 0513 - 46 33 13 dag en nacht bereikbaar

Annie van Veen

Annie van Veen

Sinds januari 1985 ben ik werkzaam als dierenartsassistente bij Dierenartscombinatie Gorredijk. De praktijk had toen net het digitale tijdperk omarmt en was bezig om de handmatige administratie om te zetten naar een gecomputeriseerd administratiesysteem. Mede door mijn administratieve achtergrond  (afgeronde secretaresse opleiding)) ben ik toen aangenomen als assistente.Zo komt een stadsmeisje (oorspronkelijk kom ik uit Franeker) dus terecht in het plattelandsdorpje Gorredijk.

Na het volgen van een schriftelijke opleiding dierenartsassistente bij de L.O.I. en door de ogen en oren goed open te houden tijdens het werk en het (nog steeds) volgen van diverse nascholingen heb ik in de loop der jaren een schat van ervaring opgedaan die ik gebruik in mijn werk.

Jarenlang heb ik als enige assistente gewerkt maar doordat de werkzaamheden veranderden en steeds uitgebreider werden is het aantal assistentes in de loop der jaren uitgebreid naar zes stuks. De werksfeer is enorm leuk en de dierenartsen en assistentes vormen een gezellig team. Wij proberen dit ook uit te dragen naar de klanten (zowel baasjes als dieren) en hopen dat iedereen zich welkom voelt in onze praktijk. Samen met mijn collega Margriet zorg ik ervoor dat huisdieren die overgewicht hebben op een verantwoorde manier gewicht kunnen verliezen. Wij begeleiden het hele afvaltraject.

Ik heb een enorm zwak voor katten…ik smelt helemaal als ik een kitten zie….. Als praktijk bieden wij kittenconsulten aan waar eigenaars terecht kunnen voor voorlichting en een gratis gezondheids-check van hun kat gedurende het eerste levensjaar. Deze worden verzorgt door een assistente, o.a. door  mijn persoontje. Twee middagen per week heb ik telefoondienst en krijgt u mij vaak als eerste aan de telefoon. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het bijhouden van de opiatenadministratie en verzorg ik mede de inkoop, het bestellen en het verwerken van medicijnen en aanverwante producten voor de praktijk.

Als assistente ben je een duizendpoot en doe je naast je hoofdtaken alle voorkomende werkzaamheden zoals laboratoriumwerk (o.a. bloedonderzoek, urine onderzoek), verzorgen van dieren, schoonmaken, baliewerkzaamheden etc. Het werken met dieren in combinatie met de andere diverse werkzaamheden zorgt ervoor dat het werk nooit saai is en dat het elke dag weer afwachten is wat de dag zal brengen…..

Mijn thuisbasis is Gorredijk en bestaat uit een echtgenoot, 2 dochters, en 4 katten.In het verleden hebben we ook allerlei andere dieren gehad maar nu houden we het alleen maar bij onze poezenbeesten. Wél hebben we een “lease”hond, dwz een lieve buurhond die we af en toe even mogen lenen voor een fijne wandeling…..   Sinds de komst van onze dochters ben ik parttime gaan werken en ben ik op maandag, dinsdag en vrijdag op de praktijk te vinden. Tot ziens!